"Untill you make the unconscious conscious,

it will direct your life and you will call it fate"

-Carl Jung

Regressietherapie

Beeldende therapie

In beeldende therapie kun je naast woorden als uitdrukkingsmiddel, ook gebruik maken van een andere taal.

Beeldtaal.

Dit kan er voor zorgen dat we niet alleen maar het verhaal aan het herhalen zijn wat we hebben gevormd over onszelf of ons leven.

In het doen kun je uit je hoofd komen.

Het gevoel kan meer ruimte krijgen om naar de oppervlakte te komen.

Er kan onbedoeld iets in beeld verschijnen wat meer inzicht geeft.

Het uitdrukken van wat er binnen in jou leeft helpt om iets te vatten wat je nog niet onder woorden kunt brengen.

Het kan helpen om net met andere ogen naar jezelf of je ervaring te kijken.

En dat kan ook weer helpen in loslaten.

 

Vaak zien we onszelf als 'niet creatief'. Misschien hebben we negatieve ervaringen opgedaan op school. Kregen we een slecht cijfer. Of heb je ervaren dat je niet kon wat een ander kon.

Creatief zijn gaat veel verder dan een mooie tekening kunnen maken. Het gaat meer over onze ingevingen durven volgen en dingen uitproberen. Vaak zijn we verleerd om onze ingevingen te volgen of ons er zelfs maar bewust van te zijn. Als je veel bezig bent met wat er van je verwacht wordt, kun je je innerlijke kompas op dat vlak kwijt raken.

Creatieve expressie kent eigenlijk geen goed of fout. Het is eerder een speels ontdekken. Zoveel verschillen als er zijn in mensen, zoveel (en meer) diversiteit is er mogelijk in creatieve uitdrukking. Beeldende therapie is een manier om contact te maken met jouw heel eigen 'expressiekracht'. Het helpt je dichter bij jouzelf te komen.

 

Hoe meer je op jouw heel eigen wijze uitdrukking kunt geven aan wat je voelt of aan jouw ervaring, hoe meer herkenning en verlichting er kan zijn. Naar buiten brengen wat er in jou leeft kan bevrijdend voelen.

Ik help jou jouw eigen pad te vinden in jezelf uitdrukken.

Dus: geen ervaring nodig!

Verwerking, meer innerlijke rust vinden.

Naast beeldend therapeutische begeleiding heb ik veel ervaring met het aanbieden van mindfulnessgerichte technieken en meditatie.

We leven veel in ons hoofd. Om te kunnen verwerken wat we in ons dagelijkse leven tegenkomen, redden we het daar niet mee.

Ons lichaam geeft voortdurend signalen af en is een bron van informatie. Meditatie helpt om meer voeling te krijgen met ons lijf en met onze gevoelens. Het is geen trucje wat je kunt leren. Het vraagt om daar geregeld tijd voor te maken.

Het helpt om meer te doorleven wat er dagelijks met ons gebeurt.

Eigenlijk om 'echt' aanwezig te zijn in ons leven.